Aanschaf en onderhoud

Als je in de markt bent voor een vintage horloge, zijn er bepaalde dingen waar u op moet letten. Het is belangrijk dat het horloge dat u koopt in de staat is die u verwacht. Bovendien eisen horloges een bepaalde mate van onderhoud die sommigen wellicht niet verwachten. In dit adviesgedeelte proberen we u te helpen bij de aankoop van uw horloge en bij het onderhoud dat uw horloge nodig heeft.

Het kopen van een vintage horloge kan voor onaangename verrassingen zorgen. We hebben een handleiding opgesteld om u te helpen met belangrijke dingen om op te letten bij uw aankoop.

Het niet onderhouden van een vintage horloge kan soms duur zijn. We hebben een handleiding geschreven om u te voorzien van tips waar u op moet letten bij het gebruik of het hebben van een vintage horloge.

Advies

Een vintage horloge kopen

Het kopen van een horloge is uiteraard de eerste stap in uw vintage horloge-ervaring. Helaas is het ook de gevaarlijkste stap. De meeste verkopers op de markt zijn ofwel gerenommeerde dealers ofwel enthousiaste verzamelaars die op zoek zijn naar een ander horloge. Helaas zijn sommige verkopers niet zo eerlijk, of verkopen ze misschien een product dat gebreken vertoont die ze niet kennen. Als je niet voorzichtig bent, kan het zijn dat je een horloge krijgt dat niet zo origineel is als je verwachtte, of een horloge dat kostbaar onderhoud vereist. Er zijn veel zogenaamde frankenwatches, vintage horloges die gedeeltelijk origineel zijn, maar onderdelen hebben die dat niet zijn, zoals horloges met opnieuw opgemaakte wijzerplaten. We hebben een gids gemaakt om u te helpen de conditie en originaliteit van een horloge nauwkeurig vast te stellen, om ervoor te zorgen dat u altijd de beste deal krijgt.
Advies

Onderhoud van een vintage horloge

Horloges zijn complexe mechanische machines met tientallen of honderden bewegende delen. Zoals bij alle mechanismes is er regelmatig onderhoud nodig. Soms worden horloges niet goed onderhouden, dit kan uiteindelijk leiden tot grote defecten in het uurwerk. Horloges hebben meestal om de 6-10 jaar onderhoud nodig om volledig functioneel te blijven. Als een horloge niet goed wordt onderhouden kan er behoefte zijn aan een uitgebreide revisie van het uurwerk, dit kan duur zijn, vooral bij vintage horloges. We hebben een gids gemaakt om u te helpen met de aankoop van uw vintage horloge.

Smoothseconds zal binnenkort een vintage horlogemarktplaats hebben.
Laat uw e-mail achter om op de hoogte te worden gesteld als we live gaan!

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?