Onderhoud van een vintage horloge

Het onderhouden van een vintage horloge is ontzettend belangrijk. Het kan pijnlijk zijn om geld uit te geven aan een horloge dat je al bezit. Echter, als je je horloge draaiende wilt houden moet je er altijd voor zorgen dat hij onderhouden wordt. In deze gids zetten we een aantal richtlijnen op een rijtje om ervoor te zorgen dat uw horloge perfect blijft lopen.
Je leest meer over

Wanneer is er onderhoud nodig?

Het kan moeilijk zijn om te bepalen wanneer uw horloge onderhoud nodig heeft. U denkt misschien dat onderhoud alleen nodig is als uw horloge niet meer werkt. Dat is helaas niet het geval. Een horloge kan perfect lopen, en toch onderhoud nodig hebben. Dit komt vooral door het gebruik van olie in het uurwerk. Deze oliën drogen in de loop van de tijd en daardoor gaat het uurwerk slechter lopen. Als dit te lang duurt kan het uurwerk zelfs beschadigd raken. Om te voorkomen dat dure en soms niet te vinden onderdelen moeten worden vervangen, heeft een horloge dus regelmatig onderhoud nodig. Dit onderhoud moet om de 6-10 jaar worden uitgevoerd. Als je net een horloge hebt ontvangen, vooral als het vintage is, is het bijna altijd aan te raden om het te laten onderhouden als u van plan bent om het regelmatig te dragen. Veel verkopers beweren dat het horloge is onderhouden, u moet deze verklaring altijd met een korreltje zout nemen. Voor veel verkopers is het gewoon een verkooptactiek. Zoals gezegd, zelfs als uw horloge goed loopt, kan het onderhoud nodig zijn.

Smoothseconds zal binnenkort een vintage horlogemarktplaats hebben.
Laat uw e-mail achter om op de hoogte te worden gesteld als we live gaan!

Hoe/waar laat je je horloge onderhouden

Wanneer u hebt vastgesteld dat uw horloge onderhoud nodig heeft, is de volgende stap waar en hoeveel het zal kosten. Een algemene vuistregel is dat onderhoud duurder is voor duurdere horloges. Een eenvoudig horloge met twee of drie wijzers is het makkelijkst en goedkoopst te onderhouden. Chronografen zijn veel duurder, soms zelfs twee of drie keer zo duur. Als je een echt ingewikkeld horloge hebt, of misschien een zeer zeldzaam uurwerk, kan het nog duurder zijn. Een goede manier om uw kosten te verlagen met het onderhoud van uw horloge is om direct naar een horlogemaker te gaan, in plaats van het te laten onderhouden in een juwelierswinkel. Deze winkels verhogen de prijs van deze diensten om winst te maken. Uiteraard is dat hun business model, maar het is in uw eigen belang om ze uit te knippen.
Oude Omega zakhorloge

Horlogemaker lijst

We werken aan een uitgebreide lijst op deze website met gerenommeerde horlogemakers. Ons doel is om elke goede horlogemaker in de lijst op te nemen, zodat u direct naar de beste horlogemaker bij u in de buurt kunt gaan. Bent u een horlogemaker, of kent of bezoekt u een goede horlogemaker? Laat hieronder uw contactgegevens achter en wij zullen contact met u opnemen om te kijken naar de toevoeging van deze horlogemaker op onze website! Dit is volledig gratis.
Dit zou je interessant kunnen vinden

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?