Beste vintage horloges voor minder dan €1000

J***e
3 september 2020

Vintage horloges worden elke dag populairder. Het is geweldig om te zien dat vintage horloges de aandacht krijgen die ze verdienen, maar er is helaas een groot nadeel aan de pas ontdekte populariteit van oude horloges. Hun populariteit is op de voet gevolgd door een sterke stijging van de prijs, waardoor sommige vintage horloges niet onbetaalbaar worden. Toch zijn er nog steeds geweldige vintage horloges te vinden voor een redelijke prijs, en sommige zelfs onder de €500. In deze lijst geef ik je een aantal geweldige budget opties om aan je collectie toe te voegen, zodat je meer inzicht krijgt in de beste vintage horloges onder de €1000!

Longines flaghship

1. Longines Flagship

Longines heeft er onlangs voor gekozen om de Flagship serie opnieuw uit te brengen, een hommage aan de vintage variant. Het is geen wonder dat ze ervoor gekozen hebben om dit horloge opnieuw uit te brengen, want vintage Longines Flagship zijn geweldige horloges van een gerenommeerd Zwitsers horlogehuis voor een prima prijs. Hoewel sommige referenties van dit vintage horloge meer dan €1000 kosten, zijn er nog steeds genoeg vintage Longines Flagships beschikbaar voor een fatsoenlijke prijs onder de €1000.

Vintage Seiko 7619-9010

2. Seiko 5 (Sportsmatic Deluxe for example)

Als het om Seiko gaat, ben ik misschien een beetje bevooroordeeld. Sinds mijn interesse in vintage horloges is ontstaan, heb ik vooral oog voor Seiko. Ik geloof dat Seiko’s combinatie van design en kwaliteit voor een betaalbare prijs ongeëvenaard is in de wereld van vintage horloges. Kortom, meer horloge voor je geld en dus kun je veel vintage Seiko horloges vinden voor minder dan €500, dus zeker ook voor minder dan €1000. Meer dan de helft van de vintage horloges die ik bezit zijn dan ook van Seiko. Hierboven zie je een Seiko Sportsmatic Deluxe uit 1966, een van mijn favoriete vintage Seiko’s. Lees meer over de Seiko 5 serie in onze blog hier.

3. Omega Seamaster

De Omega Seamaster is al meer dan een halve eeuw een iconisch omega-model. De moderne Seamaster horloges worden beschouwd als sporthorloges, maar vintage modellen kunnen zowel heel sportief als heel klassiek zijn, beiden zijn goede opties. Deze horloges zijn al vrij goedkoop, en ze zijn geproduceerd door een van de grootste luxe horlogehuizen ter wereld. Het vintage Seamaster-horloge hierboven wordt aangeboden voor ruim onder de €1000. Veel waar voor je geld!

Exactus vintage chronograph

4. 50’s chronographs

De vierde vermelding op deze lijst kan worden beschouwd als een heel vreemde, want het is eigenlijk geen model of merk, maar een collectie van zeer vergelijkbare horloges. In de jaren ’50 en ’60 werden veel chronografen geproduceerd door verschillende merken die sterk leken op het horloge hierboven. Chronographe Suisse is een van de meer bekende producenten van dergelijke horloges, maar ze zijn gemaakt door veel merken, waardoor het moeilijk is om een merk of model te kiezen. De meeste van deze vintage chronografen kosten minder dan €1000, het vintage horloge hierboven wordt zelfs aangeboden voor ongeveer €500. Deze horloges zijn meestal vrij groot gezien het feit dat ze vintage zijn (38 millimeter is vrij gebruikelijk) waardoor ze geweldige all-round vintage horloges zijn voor een goede prijs.

Vintage King Seiko

5. King Seiko/Grand Seiko

Het coole aan vintage King Seiko en Grand Seiko horloges (die er vrij vergelijkbaar uitzien) is hun moderne aantrekkingskracht. Deze horloges hebben zeer duidelijke kastontwerpen met zeer scherpe lijnen en randen. Vintage King Seiko horloges zijn vaak ver onder de €1000 te vinden, het horloge hierboven werd verkocht voor ongeveer €500. Vintage Grand Seiko horloges kunnen moeilijk te vinden zijn onder de €1000, gelukkig verschijnt er soms een goedkoop stuk op de markt. Ik heb zelf ooit een mooi exemplaar (referentie 4522-8000) op de kop kunnen tikken voor €600. Deze twee horlogehuizen hebben een lange en interessante geschiedenis, ze zijn in de eerste plaats opgericht om met elkaar te concurreren om het beste horloge te produceren. Naar mijn mening zijn King Seiko en Grand Seiko uurwerken veruit de beste in de prijsklasse. Lees meer over deze twee merken in onze blog hier.

Bulova Accutron

6. Bulova Accutron Spaceview

Deze Bulova kan worden beschouwd als de vreemde eend in deze lijst. Normaliter denk je bij vintage horloges aan horloges met een mechanisch uurwerk, maar we moeten niet vergeten dat elektronische horloges uit de jaren ’70 dateren. Deze vintage accutron is zo’n horloge, daterend van vlak voor de quartz-revolutie. Het is vergelijkbaar met een quartz horloge vanwege het elektronische uurwerk, maar verschilt in de technologie die erachter zit waardoor de batterijduur een stuk korter is, de wijzer is echter wel vloeiend, anders dan bij quartz horloges. Een voordeel van deze technologie ten opzichte van die van quartz. Deze vintage horloges zijn vaak te vinden rond de €500-€600, exemplaren in ongerepte staat kunnen soms wel €1000 opbrengen.

7. Tag Heuer 1000 (or similar)

Deze Tag Heuer is een van de weinige robuustere en modernere horloges die voor minder dan €1000 te koop is. Tag Heuer is een bekende horlogemaker, en dit ontwerp is ongelooflijk goed afgerond. Zij zijn dan ook erg begaan in het combineren van vintage klasse met een meer moderne, robuuste uitstraling. De Tag Heuer 1000 is onder andere beroemd vanwege de film Wolf of Wallstreet. Leonardo Di Caprio droeg de Tag Heuer 1000 toen hij Jordan Belfort speelde in de beroemde Wolf of Wallstreet film. Lees hier meer over Tag Heuer.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?