Horloge met verhaal: Seamaster

J***e
22 februari 2021

Het horloge in deze blog heeft veel van de wereld gezien. De eigenaar van het horloge was een wereldreiziger wiens verhaal jaren later door zijn weduwe is doorverteld. De foto’s en spullen in deze blogs komen vooral uit de jaren 60. Hij woonde toen in Vietnam en Groenland, hij was als burger in dienst van het Amerikaanse leger.

-De man achter het horloge, Gerrit.

Gerrit was in 1929 in Deventer geboren. Hij ging naar de hotelschool in Switzerland in de jaren 50. Daarna emigreerde hij naar de Verenigde Staten, hij kwam pas terug naar Nederland na zijn pensioen. Een groot deel van zijn leven is onduidelijk. Het is echter wel duidelijk dat hij altijd leek te werken op de meest chaotische plekken in de wereld. Na Vietnam kwam het Midden Oosten en daarna Congo.

Gedurende zijn reizen had hij toegang tot veel geheime dingen. Zo zijn er foto’s te vinden van projecten van het leger die destijds extreem geheim waren.

-BMEWS Radars in Thule, een groot project om raketten te stoppen.
-Geheime ”NIKE” raketten

Gerrit woonde als een burger op een legerbasis in Groenland. Vanwege zijn functie had hij toegang tot de voorraad en winkels van het leger. In de winkel op de basis, ook wel de Base Exchange werden ook luxegoederen verkocht. Bijvoorbeeld ook Omega horloges.

thumb_img_4204_1024
-De winkel op de basis
thumb_img_4316_1024
-Zijn parka, mes en horloge.

Mijn favoriete deel van dit verhaal is natuurlijk het horloge zelf. Het gaat hier om een gouden Omega Seamaster die in 1963 is gekocht op de legerbasis.

De vintage Omega Seamaster

-De Omega, zo te zien in erg goede staat.
thumb_img_4303_1024
-De radars op de achtergrond en eskimo’s met hondensleeën op de voorgrond.

Naast zijn reizen in Groenland was hij ook in Vietnam te vinden. Ook hier heeft hij de nodige spullen verzameld.

De vintage Rolex Datejust

De Datejust in de foto was een cadeau aan hemzelf voor zijn verjaardag in 1967. Het lijkt hier op basis van de foto’s te gaan om een Rolex Datejust 1601, of wellicht een Datejust 1603.

Deze blogs zijn geïnspireerd door blogs van een kennis van Gerrit die later over hem heeft geschreven. De link naar de eerste blog vindt u hier. De tweede blog vindt u hier.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?