A. Lange & Söhne-blog

A. Lange & Söhne is een Duits horlogemerk dat bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn horloges. Het merk werd opgericht in 1845 door Ferdinand Adolph Lange in Glashütte, Duitsland. Lange was een pionier in het gebruik van nauwkeurige uurwerken in zakhorloges, en zijn horloges waren erg populair bij de rijke burgers van de stad.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het merk echter opgeheven door de communistische regering van Oost-Duitsland. Het merk werd pas in 1990, na de val van de Berlijnse Muur, weer opgericht door Walter Lange, de kleinzoon van Ferdinand Adolph Lange.

Vintage A. Lange & Söhne-horloges uit voor 1999 zijn erg geliefd onder verzamelaars vanwege hun unieke designs en uitzonderlijke kwaliteit. Een aantal van de meest populaire vintage modellen van het merk zijn:

  • De Lange 1: Dit was het eerste horloge dat A. Lange & Söhne lanceerde na zijn herstart in 1990. Het horloge is voorzien van een uniek ontwerp met twee tijdzones en een grote datumweergave.
  • De Lange Zeitwerk: Dit horloge is voorzien van een digitaal uurwerk met een innovatief springveeruurwerk dat de tijd aanduidt met behulp van schijven in plaats van wijzers.
  • De Tourbillon “Pour le Mérite”: Dit is een zeer exclusief horloge dat voorzien is van een tourbillon, een mechanisme dat de nauwkeurigheid van het horloge verbetert door de onnauwkeurigheden die ontstaan door de zwaartekracht te compenseren.

In algemene zin zijn vintage A. Lange & Söhne-horloges zeer gewild vanwege hun onberispelijke kwaliteit en unieke ontwerpen. Ze zijn een waardevolle aanwinst voor elke horlogeverzamelaar.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?