Enicar-blog

Enicar is een Zwitsers horlogemerk dat in 1914 werd opgericht door Ariste Racine in Le Locle, Zwitserland. Het merk was bekend om zijn hoogwaardige uurwerken en stond bekend om zijn precisie, betrouwbaarheid en stijlvolle ontwerpen.

Vintage Enicar-horloges zijn erg gewild onder verzamelaars vanwege hun unieke stijl en hun reputatie als betrouwbare tijdmeters. Veel van deze horloges zijn nu verzameld, waardoor ze moeilijk te vinden zijn en vaak duur zijn.

Een aantal populaire vintage Enicar-modellen omvatten:

  • Sherpa Graph: dit chronograafhorloge werd geïntroduceerd in 1964 en was populair onder bergbeklimmers en avonturiers. Het was een van de eerste horloges met een draaiende bezel die de tijd kon meten in een andere tijdzone.
  • Ultra-Thin: deze stijlvolle horloges waren extreem dun en werden gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën, zoals Enicar’s eigen “Microtor” werk.
  • Sea-Master: dit waterdichte horloge was gemaakt voor duikers en andere watersportliefhebbers en was uitgerust met een speciale heliumontluchtingsklep.

In de jaren 60 en 70 was Enicar ook bekend om zijn samenwerking met verschillende race teams, waaronder het Formule 1-team van Porsche en het fabrieksteam van Triumph. Deze samenwerkingen resulteerden in horloges met unieke ontwerpen en geavanceerde technologieën die speciaal waren ontwikkeld voor de behoeften van racecoureurs.

In de jaren 80 en 90 raakte Enicar echter in financiële moeilijkheden en in 1999 werd het merk overgenomen door een ander horlogemerk. Hoewel het merk nog steeds bestaat, worden er geen horloges meer gemaakt onder de naam Enicar en de productie van de vintage modellen is gestopt.

Vintage Enicar-horloges zijn nu populair onder verzamelaars en worden vaak gezien als een waardevolle aanvulling op een horlogecollectie vanwege hun unieke ontwerpen en reputatie als betrouwbare tijdmeters.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?