Eterna-blog

Eterna is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn kwaliteit en precisie. Het merk werd opgericht in 1856 door Josef Girard en Urs Schild en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende horlogemerken ter wereld.

Eterna heeft een rijke geschiedenis en heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de horlogemakerskunst. Zo was het merk bijvoorbeeld het eerste merk dat een mechanisch horloge met een centraal secondehand maakte, en was het ook het eerste merk dat een automatisch uurwerk met een datumaanduiding op de markt bracht.

De vintage modellen van Eterna voor 1999 zijn zeer gegeerd onder verzamelaars vanwege hun stijl en kwaliteit. Hieronder volgt een opsomming van enkele populaire vintage Eterna-horloges uit die periode:

  • Eterna-Matic: dit was het eerste automatische horloge van Eterna, dat in 1948 op de markt werd gebracht. Het horloge was voorzien van Eterna’s eigen automatische uurwerk, dat werd aangedreven door de bewegingen van de drager.
  • Eterna-Matic Kontiki: deze versie van het Eterna-Matic horloge was geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse inheemse stijl en was voorzien van een uniek uurwerk met twee balanswielen.
  • Eterna-Matic Super Kontiki: dit horloge was een verbeterde versie van de Eterna-Matic Kontiki en was voorzien van een datumaanduiding en een waterdicht ontwerp.
  • Eterna-Matic Super KonTiki Chronometer: dit was een uiterst precieze versie van het Eterna-Matic Super Kontiki horloge, dat was voorzien van een chronometer-gecertificeerd uurwerk.
  • Eterna-Matic Centenaire: dit horloge werd gemaakt ter gelegenheid van Eterna’s 100-jarig bestaan en was voorzien van een uniek, handgemaakt uurwerk met een zeer hoge slagfrequentie.

In 1999 werd Eterna overgenomen door het Duitse horlogemerk ETA, waardoor het merk in staat was om zijn horloges nog preciezer en innovatiever te maken. Hoewel de vintage modellen van Eterna voor 1999 niet meer in productie zijn, zijn ze nog steeds zeer gegeerd onder verzamelaars vanwege hun stijl en kwaliteit.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?