IWC-blog

IWC Schaffhausen, of International Watch Company, is een Zwitsers horlogemerk dat in 1868 is opgericht door Amerikaan Florentine Ariosto Jones. Het merk is bekend om zijn hoogwaardige en technisch geavanceerde horloges. Vintage IWC-horloges zijn horloges die vóór 1999 zijn gemaakt en kunnen nu worden geclassificeerd als antieke of collectible horloges.

Er zijn veel verschillende vintage IWC-modellen, elk met hun eigen unieke kenmerken en geschiedenis. Sommige van de meer populaire vintage IWC-modellen zijn de Mark series, de Ingenieur-serie en de Pilot’s Watch-serie.

De Mark-serie, die in 1948 werd geïntroduceerd, was een van de eerste IWC-modellen met een automatisch uurwerk. De Mark XI was specifiek bedoeld voor militaire doeleinden en werd gebruikt door de Britse Royal Air Force. Dit horloge was bekend om zijn betrouwbaarheid en precisie.

De Ingenieur-serie, die in 1955 werd geïntroduceerd, was ontworpen door de Duitse horlogemaker en ingenieur Gustave Adolf Lange. Het horloge was bedoeld om tegen stoten en vibraties te kunnen, wat het ideale horloge maakte voor mensen die werkten in uitdagende omgevingen.

De Pilot’s Watch-serie, die in 1936 werd geïntroduceerd, was oorspronkelijk bedoeld voor piloot. Het horloge was uitgerust met handige functies zoals een draaiende bezel en grotere wijzers en cijfers, wat het gemakkelijk maakte om tijd te lezen tijdens vluchten.

Vintage IWC-horloges zijn nu populair bij verzamelaars vanwege hun unieke ontwerpen en hun geschiedenis. Veel van deze horloges zijn nu zeldzaam en kunnen duizenden dollars waard zijn. Als u op zoek bent naar een vintage IWC-horloge, is het raadzaam om te kopen van een betrouwbare bron en om het horloge te laten controleren door een professionele horlogemaker voordat u het koopt.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?