Omega-blog

Omega is een gerenommeerde luxe horlogemaker gevestigd in Zwitserland. Het bedrijf werd opgericht in 1848, maar begon pas in 1903 met de naam Omega. Het merk maakt momenteel deel uit van de Zwitserse Swatch Group, een groot bedrijf dat vele horlogemerken bezit.

Het merk werd vooral bekend in 1969, toen de Omega Speedmaster voor het eerst op de maan werd gedragen. Omega staat er ook om bekend dat het verbonden is met de James Bond franchise, Bond draagt al meer dan twee decennia een Omega. Gedurende een aantal decennia na de tweede wereldoorlog had Omega een felle rivaliteit met Rolex over welk merk de superieure luxe horlogemaker was, Omega verkocht meer horloges, maar Rolex-horloges waren duurder.

Omega in de Quartz-crisis

Dit veranderde in de Quartz-crisis, Rolex bleef dure mechanische luxe horloges maken, en als zodanig ging het verder met waar het goed in was. Omega probeerde de Japanners te verslaan met precieze Quartz-horloges, maar slaagde er niet in om het bij te houden en als zodanig werd het in de jaren zeventig van de vorige eeuw enkele malen verzwakt. In deze periode heeft Seiko daadwerkelijk interesse getoond in het verwerven van Omega, maar er is eigenlijk niets uit de gesprekken voortgekomen. In de afgelopen jaren heeft Omega een opleving in populariteit gezien, kan worden gezegd dat de rivaliteit tussen Rolex en Omega terug is als Zwitserse luxe horlogemakers met een hoog verkoopvolume.

Waar staat Omega bekend om?

Omega staat bekend om geweldige vintage en moderne uurwerken. De meeste van zijn vintage modellen worden nog steeds geproduceerd tot op de dag van vandaag, maar alle modellen, behalve de speedmaster, hebben grondige veranderingen in het ontwerp ondergaan.

Hieronder vindt u een lijst van Omega’s meest bekende modellen:

Omega Speedmaster
De speedmaster is misschien wel het bekendste omega-model, het horloge is vooral beroemd omdat het het eerste horloge op de maan is. Het ontwerp van de speedmaster is al meer dan een half decennium vrijwel identiek. Meestal is de speedmaster een met de handopwinder chronograaf met een tachymeter bezel, een cool, sportief horloge.

Omega Seamaster
De Omega Seamaster heeft de afgelopen decennia veel veranderingen ondergaan. Vroege modellen uit de jaren 1950 en 1960 zijn coole vintage kledinghorloges die vrij betaalbaar kunnen worden aangeschaft. Latere modellen, vooral uit de jaren 90 en verder zijn sportieve duikhorloges. De Omega Seamaster 300 is een vrij recent model en is door zijn veelzijdigheid en uitstraling vrij populair geworden.

Constellation
De Omega Constellation wordt door velen beschouwd als een van de meest iconische vintage dresswatch modellen. Het staat bekend om zijn onderscheidend design, meestal met een pie-pan achthoekige wijzerplaat. Deze horloges zijn direct herkenbaar en geliefd bij verzamelaars. Moderne Constellation-horloges zijn een beetje veranderd, het zijn nog steeds populaire dresswatches met een pie-pan wijzerplaat, maar hebben een veel minder klassieke aantrekkingskracht.

De Ville
De Omega De Ville is een ietwat eenvoudige dresswatch van omega, vintage modellen zijn schone, klassieke horloges die goed passen bij formele kleding.

Hoe betaalbaar is Omega horloge?

Vintage Omega horloges zijn een geweldige keuze als u op zoek bent naar horloges die veel bieden voor relatief weinig. U kunt een vintage omega horloge in goede staat hebben voor ruim onder de €1.000. Deze horloges hebben tientallen jaren gelopen, en zullen nog veel meer decennia meegaan, dus je krijgt een koopje bij zo’n merk voor zo’n prijs. Zelfs high-end modellen zoals de Constellation en de Speedmaster zijn te vinden tegen fatsoenlijke prijzen, bijvoorbeeld de Speedmaster Reduced is vaak te vinden onder de €2.000.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?