Tissot-blog

Tissot is een Zwitsers horlogemerk dat in 1853 is opgericht door Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Émile Tissot. Het merk staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige horloges die betaalbaar zijn voor iedereen. Tissot maakt zowel sportieve als elegante horloges voor mannen en vrouwen.

In de jaren 1950 en 1960 was Tissot een van de populairste horlogemerken in Europa en de Verenigde Staten. In die tijd bracht het merk verschillende iconische modellen op de markt, waaronder de Rockwatch en de Seastar. Deze horloges waren voorzien van nieuwe technologieën en opvallende designs die de aandacht trokken van horlogeliefhebbers over de hele wereld.

In de jaren 70 en 80 bleef Tissot innoveren en bracht het merk onder andere de eerste horloges met quartzuur batterijen en horloges met een kwartsbeweging op de markt. Ook lanceerde het merk de T-Touch, een horloge met aanraakgevoelige technologie die een aantal handige functies had, zoals een altimeter en een barometer.

Tot 1999 bracht Tissot verschillende vintage modellen op de markt die nu begeerd zijn onder verzamelaars van vintage horloges. Hieronder volgt een opsomming van enkele van de meest iconische vintage modellen van Tissot:

  • Rockwatch: Dit sportieve horloge was populair in de jaren 50 en 60 en was voorzien van een robuuste behuizing en een klassiek zwart of bruin lederen band.
  • Seastar: Deze stijlvolle diver’s watch was speciaal ontworpen voor duikers en was voorzien van een robuuste behuizing en een duikhorloge-functie.
  • T-Touch: Dit horloge was voorzien van aanraakgevoelige technologie en had verschillende handige functies, zoals een altimeter en een barometer.
  • Navigator: Dit horloge was voorzien van een wereldkaart op het wijzerplaat en was speciaal ontworpen voor reizigers.
  • T-Gold: Dit horloge had een unieke gouden behuizing en was voorzien van de nieuwste kwartsbeweging van Tissot.

Vintage Tissot-horloges zijn nu begeerd onder verzamelaars vanwege hun kwaliteit en iconische designs. Als je op zoek bent naar een vintage Tissot-horloge, kan het een goed idee zijn om een bezoek te brengen aan een specialistische horlogewinkel of om online te zoeken op bijvoorbeeld Smoothseconds.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?