Paul Newman Daytona, de bekendste Rolex

J***e
3 september 2020

De Paul Newman Daytona is misschien wel het beroemdste horloge ter wereld, het is zeker het beroemdste vintage horloge. We hebben besloten dat we geen blogsectie op onze website konden hebben zonder dit iconische uurwerk in een van de artikelen te vermelden, omdat het misschien wel het beroemdste horlogeverhaal is dat er is.

Paul Newman Daytona

De Paul Newman Daytona is zo’n beroemd horloge vanwege een veiling in 2017, het horloge haalde meer dan 17 miljoen dollar op. De Rolex Daytona uit 1968 was een geschenk van actrice Joanne Woodward aan haar man: Paul Newman. De achterkant van het horloge was gegraveerd met ”Drive Carefully Me”. Deze inscriptie was vooral relevant voor Newman omdat hij beroemd was voor zowel racen als acteren.

Paul Newman Daytona

Het horloge staat bekend om zijn wijzerplaat-ontwerp, dat geïnspireerd is op art-deco en een nogal exotische uitstraling heeft. Dit type wijzerplaat werd in de jaren ’80 de Paul Newman genoemd omdat de beroemde acteur altijd met dit horloge werd gezien. Geschat wordt dat er niet meer dan twee of drieduizend horloges zijn die oorspronkelijk met zo’n wijzerplaat zijn geproduceerd.

Van wie is de Paul Newman Daytona?

Er zit ook een heel gaaf verhaal achter de eigendomsoverdracht van dit horloge. Het horloge behoorde natuurlijk oorspronkelijk toe aan Paul Newman. Het werd echter niet door hem geveild, Newman gaf het horloge aan zijn schoonzoon James Cox voor zijn hulp bij de bouw van een boomhut. De relatie tussen Cox en Newman’s dochter eindigde in de jaren negentig, maar Cox is nog steeds de financiële man achter de Nell Newman Foundation en zal een deel van de verkoop van het horloge aan de stichting schenken.

Het legendarische verhaal achter dit horloge heeft de Paul Newman Daytona tot een van de meest gewilde referenties in de horloge-verzamelende wereld gemaakt, wat vrij ironisch is omdat de referentie oorspronkelijk vrij impopulair was, daarom zijn er ook niet veel van verkocht. De publiciteit van de Newman heeft dit horloge astronomisch populairder en duurder gemaakt, het feit dat het horloge ongelooflijk zeldzaam is vanwege de lage verkoopcijfers helpt ook niet.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?