Vintage horloge heruitgaven

J***e
21 december 2020

Als je op deze website staat gaan we ervan uit dat je van vintage horloges houdt. Dat doen we ook. De populariteit van vintage horloges is niet onopgemerkt gebleven bij horlogemakers. Veel horlogemakers hebben ervoor gekozen om horloges uit te brengen op basis van hun erfgoed, deze lijken vaak sterk op populaire horloges die ze in het verleden hebben uitgebracht. Breitling heeft dit gedaan, met hun navitimer re-editie. Het originele horloge is aan de linkerkant en het nieuwe is aan de rechterkant, zoals afgebeeld door FratelloWatches. Andere merken kiezen ervoor om gewoon horloges te ontwerpen die duidelijk gericht zijn op vintage design. In deze blog zal ik deze trends bespreken en hoe we ons voelen over deze vintage geïnspireerde horloges.

38.50 mm Stainless steel case with Silver dial and Alligator strap Brown strap - 2 of 4
Longines Flagship Heritage, heruitgave.

Wat zijn de goede onderdelen van vintage horloge re-editons?

Vintage horloge heruitgaven komen met enkele duidelijke voordelen. Deze horloges zijn voorzien van gloednieuwe bewegingen en zijn uiteraard recentelijk geproduceerd. Dat betekent dat deze horloges vrij zijn van slijtage en dat de bewegingen duidelijk nog steeds scherp zijn. Als u een horloge wilt kopen en u zich geen zorgen wilt maken over onderhoud of originaliteit, dan zijn deze nieuwe edities de vanzelfsprekende manier om te gaan. Ze komen met garantie en nieuwe bewegingen. Deze horloges zien er oud uit maar hebben niet de problemen die bij oude horloges horen.

Het voordeel van vintage horloge heruitgaven is ook hun belangrijkste tekortkoming. De meeste mensen kopen een vintage horloge voor het uiterlijk, het erfgoed of beide. De meeste van deze vintage heruitgaven zien er hetzelfde uit als de originele horloges, maar zijn groter in omvang. Dit is begrijpelijk omdat moderne horloges gewoon groter zijn dan hun vintage tegenhangers. Sommige mensen zullen dit leuk vinden omdat het de horloges een modernere uitstraling geeft, anderen niet. Uiteindelijk zijn de looks vrij gelijkaardig aan hun vintage voorgangers, en als zodanig is dit een groot voordeel, zolang je de grotere maat maar niet te groot vindt.

1968 Seiko heruitgave. SLA025J1.

Wat zijn de nadelen van vintage horloge re-editons?

Het probleem met deze vintage horloge heruitgaven ligt in het erfgoed. De meeste verzamelaars willen dat hun horloge een verhaal en geschiedenis heeft. Als je een van die verzamelaars bent, zijn deze heruitgaven niet voor jou. De horlogemakers proberen misschien in de buurt van het origineel te komen, maar ze kunnen het niet kopiëren. Je moet zelf beslissen waarom je een vintage horloge koopt. Als u er een puur voor het uiterlijk wilt, zijn deze heruitgaven misschien perfect voor u. Ze zijn technisch verantwoord, hebben geen tekenen van slijtage en zouden de komende jaren geen onderhoud nodig moeten hebben. Als je gepassioneerd bent over vintage horloges vanwege hun erfgoed en geschiedenis, moet je het bij echte vintage horloges houden. Een horloge dat zowel de voordelen als problemen met de heruitgave van vintage horloges goed illustreert is de recente heruitgave van een King Seiko KSK uit 1969.

-De eerste King Seiko in decennia, referentie SJE083J1

Deze King Seiko lijkt sprekend op het originele model, precies zoals liefhebbers van het horloge graag zien. Het probleem met dit horloge is ten eerste het ontbreken van erfgoed en geschiedenis, juist daarom kopen veel mensen vintage horloges. Bovendien heeft het horloge het kaliber 6L35, dit is een goed uurwerk maar het uurwerk is ook te vinden in horloges de helft van de prijs. De King Seiko gaat naar verluidt €3000 euro kosten, dit is vrij veel voor een horloge met een dergelijk uurwerk. De prijs lijkt dus hoog te zijn omdat Seiko wilt verdienen aan de liefhebbers van King Seiko horloges, de prijs wordt niet perse gerechtvaardigd door de kwaliteit van het horloge.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?