Waarom Smoothseconds?

Bij het kopen en verkopen van een horloge komt veel kijken, met name bij vintage horloges. Dit zijn unieke uurwerken met een verhaal. In tegenstelling tot normale horloges hebben deze flair en vaak een specifieke doelgroep. Vanuit onze filosofie vinden wij het belangrijk om één plek te maken voor de vintage horloge liefhebbers, waarbij wij de dagelijkse problematiek en bekende barrières willen verhelpen.

Enkele voordelen bij het verkopen van vintage horloges via Smoothseconds zijn:

Verschillen tussen Smoothseconds en andere vintage horloge verkoopkanalen

Het aanbod van vintage horloges is namelijk ontzettend versplinterd. Horloges worden verkocht via onder andere Catawiki, Chrono24, webshops, social media, eBay, fora en sites zoals Marktplaats. Kortom, er is niet één centrale plek voor het kopen en verkopen van vintage horloges. Smoothseconds is opgericht voor de vintage horlogeliefhebbers en -verzamelaars om dat samen op te lossen. Samen kunnen we het volledige aanbod van vintage horloges verzamelen op één plek. Onderstaand hebben we een overzicht van verkoopkanalen voor horlogeliefhebbers:
Vintage horloge verkopen op Smoothseconds ten opzichte van andere verkoopkanalen
Chrono24 Catawiki Marktplaats Fora Social Media Smoothseconds
Kosten 6,5% van de prijs Ca. 20% van de prijs 1e gratis Gratis Gratis Gratis
Zichtbaarheid Voor iedereen zichtbaar Voor iedereen zichtbaar Voor iedereen zichtbaar Vaak alleen zichtbaar als lid Alleen zichtbaar als lid Voor iedereen zichtbaar
Filteren Uitgebreid filter Goed filter Goed filter Uitgeklede filter Geen filter Uitgebreid filter
Doelgroep Horlogeliefhebbers Van alles Van alles Van alles Van alles Vintage horlogeliefhebbers

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?