Wat zijn de beste vintage horloges?

J***e
3 september 2020

In deze lijst bespreek ik vintage horloges in verschillende prijsklassen, al deze horloges zijn uniek en hebben iets anders te bieden, dit zijn mijn keuzes voor gave vintage horloges in verschillende prijsklassen. Als je op zoek bent naar inspiratie om een vintage horloge te kopen, of gewoon wat coole horloges wilt zien, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Vintage Universal Geneve Polerouter
Foto van fratellowatches.

1. Universal Geneve Polerouter

De Universal Geneve Polerouter werd ontworpen door de beroemde Gerald Genta, die ook bekend is van het ontwerp van de Audemars Piguet Royal Oak en de Patek Philippe Nautilus. De polerouter is beroemd vanwege het iconische ontwerp en het zeldzame microrotor uurwerk. Dat betekent dat de rotor van het horloge extra klein is waardoor het horloge extra dun is. Er zijn niet veel fabrikanten die dergelijke horloges maken, bij vintage horloges is het nog zeldzamer. Mijn persoonlijke favoriete layout is in goud met een zwarte wijzerplaat, maar er zijn ook stalen varianten.

Vintage Rolex GMT-Master pepsi, reference 1675
Picture by subgmt.

2. Rolex GMT-Master (in het speciaal reference 1675)

Het is moeilijk om de beste vintage Rolex voor deze lijst te kiezen. Zo is er de datejust 1601 voor een geweldige allrounder en de daydate 1803 is een geweldig klassiek horloge. Dit zijn allebei goede opties maar ik heb gekozen voor de GMT-Master vanwege zijn iconische vintage look die ontstaat door een combinatie van patina op de wijzerplaat en de faded bezel. Dit is het hoogtepunt van vintage Rolex horloges in mijn optiek.

Vintage Universal Geneve Tri-Compax
Foto van analogshift.

3. Universal Geneve Tri-Compax

Deze tweede Universele Geneve staat om heel andere redenen op de lijst dan de eerste. De Universal Geneve Tri-Compax is de beste keuze om complicaties te krijgen in een geweldig ontworpen horloge van een gerenommeerd merk, en dat alles voor een (enigszins) betaalbare-prijs. Het zijn geen Seiko prijzen, maar je krijgt toch veel waar voor je geld. Bovendien is het echt een eyecatcher met de mooie moonphase.

Vintage Grand Seiko
Foto van vintageseiko.nl

4. Vintage Grand Seiko

Vintage Grand Seiko’s zijn horloges met een interessant verhaal, het horlogehuis werd opgericht om de Zwitsers te verslaan bij hun eigen horlogewedstrijden. Ze zijn hierin geslaagd en staan als zodanig bekend om hun zeer hoge bouwkwaliteit. Hun vintage stukken hebben een iconische uitstraling met scherpe hoeken waardoor ze een vrij moderne uitstraling hebben. Het is moeilijk om een referentie te kiezen die het beste is, de meeste zijn namelijk van zeer hoge kwaliteit en zien er goed uit. Ik bezit persoonlijk een 4522-8000 en deze referentie is zeker aan te raden.

Cartier tank

5. Cartier Tank

De Cartier Tank is heel anders dan de meeste horloges op deze lijst. Cartier is een merk waar horlogefans vaak gemengde gevoelens over hebben. De Cartier Tank is echter een design icoon, als u op zoek bent naar een vierkant horloge van een gerenommeerd merk, moet de Cartier Tank worden overwogen. De Tank is ook bijzonder geschikt voor vrouwen, de tank in kleinere maten is een populaire keuze onder vrouwen.

Vintage Seiko J12082

6. De Seiko J12082 & 697990 SilverWaves

Eerlijk gezegd is er niet veel te zeggen over de Seiko Silverwave. Het is gewoon een ongelooflijk cool ontwerp en het horloge is bovendien zeer zeldzaam. Het horloge heeft een zeer coole draaischijf, wat het horloge nog unieker maakt. Verder is de J12082 37 millimeter en de 697990, beide zijn goed draagbaar omdat ze vrij groot vallen.

Vintage Seikomatic weekdater

7. Seiko Seikomatic Weekdater

Dit item in de lijst is veruit de meest betaalbare, de Seiko Weekdater is een betaalbare dresswatch met een zeer moderne uitstraling. Net als elk ander Seiko horloge is dit een zeer robuust en betrouwbaar horloge, zeker gezien de prijs.

Vintage Omega Constellation Pie pan
Foto van AVW.

8. Omega Constellation Pie Pan

Dit laatste horloge is naar mijn mening de coolste vintage dresswatch. Omega staat bekend als een kwalitatief goed horlogehuis en dat is voor de vintage exemplaren niet anders. De Omega Constellation serie werd gelanceerd in 1952 en het was jarenlang Omega’s vlaggenschip. Er zijn een paar verschillende referenties en versies, persoonlijk geef ik de voorkeur aan het gouden model. Het kenmerkende aspect van de constellation is de prachtige pie-pan wijzerplaat (wat betekent dat de randen verlaagd zijn ten opzichte van het centrum). 

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw vintage horloge aanbod en blogs?